Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu

Bästa Cykelkorg 2023: Test och tips hur du väljer rätt

9. 6. 2020 uppdaterad

Ibland kan du behöva transportera saker på cykeln. Det kan vara allt från dina inhandlade grönsaker, till dina fotbollsskor eller din hund. Då kan det vara passande att köpa en cykelkorg. Du kan antingen köpa en att ha frampå cykeln eller på pakethållaren. Men vad bör du tänka på när du köper? Vilken typ är den bästa för dig? Det kommer du få veta här nedan där du också kan jämföra tre korgar i olika prisklasser.

Bästa Cykelkorg

Basic Bold Atran Velo Epic Curve Brooks Klickfix
Test - Basil Bold Test - Atran Velo Epic Curve Test - Brooks Klickfix
Prisvänligt Gyllene medelväg För kräsna
FÖRDELAR Generös volym
Prisvärd
Vikbart handtag
Stark och hållbar
Relativt lätt
Smart Klickfix-system
Enkel att montera
NACKDELAR Inte den bästa kvaliteten Ganska tung Dyr
SAMMANFATTNING Denna billiga korg har en stor volym. En stark korg som kräver en pakethållare fram. En dyr korg som är lätt att montera och använda.
Ta reda på priset >> Ta reda på priset >> Ta reda på priset >>

Recension: Basil Bold

Test - Basil Bold

Volym: 27 liter | Bredd: 45 cm | Höjd: 34 cm | Djup: 31 cm | Vikt: 1350 gram | Ungefärligt pris: 390 SEK

Fördelar
  • Generös volym
  • Prisvärd
Nackdelar
  • Inte den bästa kvaliteten

Denna cykelkorg är den billigaste i vår jämförelse, men också den som har störst volym. Mycket av det beror på att den, till skillnad mot de andra två, är gjord för att ha på pakethållaren och inte på styret. Denna stålkorg har en väldigt generös volym på 27 liter och en bredd på 45 cm. Du får mycket för pengarna. Kvaliteten är bra för pengarna, men du kan hitta korgar med bättre kvalitet om du väljer att spendera några hundralappar extra.

Recension: Atran Velo Epic Curve

Test - Atran Velo Epic Curve

Volym: 24,5 liter | Bredd: 41 cm | Höjd: 31 cm | Djup: 30 cm | Vikt: 1450 gram | Ungefärligt pris: 600 SEK

Fördelar
  • Vikbart handtag
  • Stark och hållbar
Nackdelar
  • Ganska tung

Atran Velo Epic Curve är en korg som är gjord i Falkenberg. Den är specialgjord för främre pakethållare med AVS-fäste. Detta fäste är till för att passa många olika korgar. Velo Epic Curve är gjord av aluminium och borde således vara ganska lätt, men den är den tyngsta korgen av de tre vi jämfört och inte ens den största. Bottendelen i bambu gör såklart att det läggs till extra gram. Utseendet är stilrent och handtaget går att vika, vilket är väldigt praktiskt. Den är också stark och hållbar, vilket gör att du inte behöver fundera på att byta till en ny då din korg blivit utsliten.

Recension: Brooks Klickfix

Test - Brooks Klickfix

Volym: 25 liter | Bredd: 38 cm | Höjd: 26 cm | Djup: 26 cm | Vikt: 1150 gram |  Ungefärligt pris: 1700 SEK

Fördelar
  • Relativt lätt
  • Smart Klickfix-system
  • Enkel att montera
Nackdelar
  • Dyr

Detta är en riktigt vacker cykelkorg som är gjord utav aluminium och trä. Den är enkel att fästa på styret med Klickfix-systemet. Detta är ett fäste som du sätter frampå cykeln och som du sedan fäste korgen i. Det som är bra med Klickfix är att du kan använda det till andra saker förutom korgen. Har du de rätta tillbehören kan du också sätta fast din väska eller ditt lås där, eller kanske till och med en annan korg för ett annat användningsområde. Att korgen är gjord av aluminium gör den relativt lätt, 1150 gram, trots att det är trä i botten. Priset är dock väldigt högt i jämförelse med andra modeller.

Hur du väljer rätt cykelkorg

Det finns några saker du bör tänka på när du väljer din cykelkorg. Det absolut viktigaste är om den passar på din cykel. Om den gör det bör du fundera på vad du ska ha korgen till.

Cykelkorg

Kommer den passa på din cykel?

Det finns två saker som är viktiga när du försöker använda en cykelkorg frampå cykeln. Det första är styret. Om du har ett helt rakt styre kan det vara för lite plats för en korg. Du bör helst ha ett mer rundat styre som gör att du sitter mer upprätt på cykeln. Lite mer av ett vardagsstyre. Då får du plats med din korg samtidigt som du har plats för händerna på styret. Det finns dock alternativ om du har ett rakt styre, med korgar som sätts fast på framhjulet bland annat. Den andra saken du bör kontrollera är avståndet mellan styret och framhjulet. Finns det tillräckligt med plats för att korgen inte ska slå i hjulet och göra det omöjligt att cykla?

Vad ska du använda korgen till?

Beroende på vad du ska transportera i din cykelkorg finns det olika modeller som passar bättre än andra. Om du ska använda den för din handväska och ett cykellås räcker det troligtvis med en liten korg som spänns fast med läderremmar. Dessa är enkla att fästa på cykeln och även ta av när du inte använder den. Om du ska transportera tunga saker bör du titta efter en korg med extra support och om har stora saker så som en stor handväska eller en matkasse från affären kommer du troligen behöva en stor och djup korg.

Cykelkorg

Vilket material bör du välja?

När det kommer till utseende är det nog inget snack om saken, den handvävna korgen är den vackraste. Men är den också den bästa? Det finns tyvärr saker som talar emot denna modell jämfört en som är gjord av stål. Den handvävna korgen ofta tyngre och den står inte emot vädrets krafter lika bra. Den är dessutom inte lika hållbar. Om du vill ha en vacker korg kan du absolut satsa på den handvävna modeller, men om du vill ha en korg under en längre tid och som tål mer bör du nog titta på en gjord av stål.

Hur skapas våra recensioner

Våra skriftställare arbetar utifrån ett objektivt perspektiv när de bedömer och väljer de bästa produkterna för dig. Recensionerna skapas baserat på all tillgänglig information på nätet samt utanför nätet. När vi skapar en köpguide så utgår vi ifrån betyg från alla håll. Vi arbetar med professionella konsulter, vi går noggrant igenom produktblad, tillverkningsinformation och manualer, men vi utgår också ifrån oberoende hemsidor, recensionsdatabaser och diskussionsforum. Det är tack vare det som vi kan erbjuda helt objektiva recensioner och rekommendera de bästa produkterna.

Dela artikel

Betygsätt artikel

Ingen har recenserat detta än, bli den första.

Liknande artiklar